گاهی برای حل و فصل مسائل حقوقی افراد دست به دامان وکیل دادگستری می شوند اما ایا تفاوت وکیل پایه یک و پایه دو را می دانید ؟ فرق بین یک وکیل پایه یک و پایه دو و حوزه اختیارات هرکدام در چیست؟ این مطلب به صورت مختصر و کوتاه تفاوت و حوزه اختیارات وکیل پایه یک و پایه دو را توضیح می دهد .

به طور کلی وکلا به دو دسته  تقسیم می شوند:

1 – وکلایی که توسط کانون مشاوران حقوقی و کارشناسان دادگستری انتخاب می شود که ابتدا یک دوره کار آموزی را باید طی نمایند و پس از آن به مدت 2 سال وکیل پایه دو می شوند و پس از گذراندن این مدت می توانند در جهت کسب پروانه وکالت پایه یک اقدام کنند . کار آموزان و وکلای  این کانون محدودیت هایی در وکالت خود دارند .

2- وکلایی که توسط کانون وکلای دادگستری مورد تعیین صلاحیت قرار می گیرند: این کانون از قدمت و اعتبار بالایی برخوردار است و منتخبین این کانون را می توان در رده وکلای پایه یک  دادگستری به شمار آورد . کار اموزان این کانون ی توانند همانند وکیل پایه یک وکالت کنند .

وکالت دادگستری

وکیل پایه یک دادگستری

وکیل پایه دو فقط حق شرکت در محاکم کیفری که به جرم تعزیری مستوجب حبس کمتر از 10 سال و شلاق وجزای نقدی  اقدامات تامینی منتج می شود را دارند ودر محاکم حقوقی نیز در مورد دادخواست کمتر از 500 میلیون ریال می توانند حق وکالت داشته باشند .

به طوری کلی وکلایی که پروانه خود را از کانون وکلای دادگستری دریافت می کنند معمولا باید 2 سال به صورت کارآموزی کسب تجربه کنند و تحت نظر سرپرست نسبت به دفاع از حقوق موکل اقدام کنند و پس از تایید صلاحیت ها موفق به کسب پروانه وکالت پایه یک شوند .

طبیعتا افرادی که برای رفع مشکلات حقوقی خود به وکیل نیاز پیدا می کنند می بایست اطلاعات کافی نسبت به حدود اختیارات  و تفاوت وکلا داشته باشند . شهروندان می بایست به نسبت اهمیت موضوع پرونده خود با اگاهی کامل نسبت به انتخاب وکیل خود اقدام نمایند