در پست وکیل پایه یک در بیان دعوای تقابل می خواهیم تا در رابطه با دعوای تقابل به بحث و گفتگو بنشینیم و مواد قانونی موجود در این را بطه را برای شما عزیزان به زبانی شیوا و واضح بیان کنیم. توجه داشته باشید که در راستای احترام به حقوق مخاطب ما در این پست از مطالب بیان شده توسط وکلای باتجربه استفاده می نماییم. در قوانین امروزی خوانده به راحتی می تواند با استناد به مواد قانونی بر علیه خواهان ادعا هایی را نسبت دهد و با استناد به اعاهای خویش اقدام به غلط جلوه دادن دفاعیه های وی در دادگاه نماید که در اینجا به صحبت در این رابطه خواهیم پرداخت.
 

 

 

به بیان وکیل پایه یک دادگستری راه دیگری که خوانده می تواند انتخاب نماید اقامه دعوای متقابل است. دعوای متقابل دعوایی است که خوانده تحت شرایطی می تواند در مقابل دعوای خواهان به منظور کاستن از محکومیتی که او را تهدید می کند ، جلوگیری کلی از این محکومیت و یا حتی گرفتن حکم محکومیت خواهان اصلی به دادن امتیاز ، علیه او حکم کند.

به گفته وکیل پایه یک دادگستری شرایط دعوای متقابل را می توان به شرایط عمومی و شرایط ویژه تقسیم کرد. شرایط عمومی دعوای متقابل همان شرایط اقامه دعواست و شرایط ویژه دعوای متقابل اقامه ی آن از سوی خوانده، اتحاد منشاء و یا ارتباط کامل آن با دعوای اصلی و نیز اقامه ی آن در مهلت مقرر می باشد.

وکلای مجموعه ی آسایش گستران با مشاوره ی رایگان حضوری همواره سعی در بهبود بخشیدن روابط شما و سریع تر به سر انجام رساندن مسائل حقوقی شما دارند . 

وکیل دادگستری تهران و بیان راه های دفاع خوانده
به گفته وکیل دادگستری تهران در واقع دعوای تقابل به معنای آن است که خوانده دعوی در برابر ادعای خواهان متقابلاً اقامه دعوا کند و مدعی امری شود که در نهایت با اثبات آن موجب محکومیت خواهان و بی حقی او شود. بنابراین خوانده در مقام دفاع از خود در برابر دعوای مطروحه از سوی خواهان می تواند به یکی از راه های دفاعی بیان شده در ادامه متوسل شود.

دفاع ماهوی یا به بیان دیگر دفاع به معنای اخص
توسل به ایرادات ضمن دفاع ماهوی
توسل صرف به ایرادات بدون دفاع در ماهیت دعوی
خواندن دعوی تقابل در برابر دعوای مطروحه از سوی خواهان


 

وکیل پایه یک و تشریح دعوای تقابل در رابطه با حقوق تطبیقی
به گفته وکیل پایه یک و با استناد به ماده ۶۳ قانون آیین دادرسی مدنی جدید در کشور فرانسه دعوای تقابل یکی از دعوای طاری شناخته شده است و در ۶۴ ماده قانون ذکر شده دعوای تقابل به شرح زیر بیان شده است. دعوای تقابل دعوایی می باشد که از طریق آن خوانده اصلی کسب امتیازی غیر از رد صرف ادعای طرف مقابل را درخواست می کند.
بر طبق گفته های وکیل پایه یک بیشترین زمینه کاربرد دعوای تقابل در حقوق فرانسه به مبحث تهاتر ارتباط دارد و مثال هایی که محققین حقوقی فرانسه برای دعاوی متقابل ذکر می شود اغلب ناظر به این مقوله می باشد.

بطوری که برخی از دادگاههای فرانسه پذیرش دعوای تقابل را چنانچه موضوع آن اعلام تهاتر نسبت به خواسته دعوای اصلی باشد اجباری می دانند ولی در موارد دیگر که دعوای تقابل به دلیل ارتباط موضوعی آن با دعوای اصلی مطرح می شود ، پذیرش آن را به عنوان دعوای تقابل، اختیاری می شناسد و این برداشت آزاد دادگاه از دعوای تقابل و پذیرش موردی آن به این دلیل است که نسبت به شرایط و کیفیت دعوای تقابل در قوانین آیین دادرسی مدنی فرانسه مشروعاً بحث شده است در حالیکه طبق ماده 33 قانون دادرسی مدنی آلمان شرط پذیرش دعوای تقابل صریحاً وجود ارتباط بین دعوای اصلی و دعوای تقابل است.

در قانون آیین دادرسی مدنی که در سال 1318 به تصویب رسید و در ایران تلاش گردید ضابطه پذیرش دعوای تقابل بطور جامع تعیین شود. به گفته وکیل پایه یک به همین دلیل در ماده 284 قانون پیش بینی شده است:

مورد اول
دعوای تقابل باید با دعوای اصلی ناشی از یک منشا باشد.

مورد دوم
دعوای تقابل با دعوای اصلی ارتباط کامل داشته باشد و ضابطه ارتباط کامل دعوای تقابل با دعوای اصلی با استناد به ماده 54 آیین دادرسی مدنی لبنان به شرح زیر تعیین گردیده است:

« بین دو دعوا وقتی ارتباط کامل وجود دارد که اتخاذ تصمیم در هر یک موثر در دیگری باشد». وکیل پایه یک در ادامه صحبت های خویش می فرمایند ، خوشبختانه ماده 284 قانون آیین دادرسی مدنی سال 1318 در بازبینی صورت گرفته در سال 79 آن قانون بدون تغییر محسوس در قانون آیین دادرسی مدنی جدید باقی ماند به نحوی که می توان گفت مقررات مربوط به دعوای تقابل در آیین دادرسی مدنی ایران 5 قانون قدرتمندتر از حقوق فرانسه دارد که این مقررات را در چهار دسته بندی قرار می دهد که عبارتند از:

شرایط دعوای تقابل
مواردی که نیاز به اقامه دعوای تقابل دارند.
مهلت طرح دعوای تقابل
تاثیر متقابل دعوای اصلی و دعوای تقابل
 

برای دریافت زمان مشاوره ی رایگان حضوری می توانید با مجموعه ی آسایش گستران تماس حاصل فرمایید.
 
شماره تماس:

  88401560 – 88403166 – 88403987- 021

09124970000  –  09124920000